Sportblessures

Sporters vormen een groep dat zo’n drie keer het gemiddelde aan magnesium verbruikt. Logisch, want de lichamelijke belasting ligt vele malen hoger dan gemiddeld en door transpireren gaan er veel mineralen, waaronder magnesium en calcium verloren. Deze twee mineralen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Calcium zorgt voor het samentrekken van spieren en magnesium laat deze ontspannen. Een tekort aan magnesium is dan ook direct voelbaar.

Suppletie voor sporters

Een tekort aan magnesium uit zich bij sporters vaak zeer direct. Vermoeidheid, gespannen spieren, kramp en blessures kunnen een gevolg zijn van dit tekort. Magnesium zorgt namelijk voor de zenuwoverdracht van spierprikkels, heeft invloed op de spierspanning en draagt bij aan de opbouw van spieren. Daarbij is de kans groot dat ook het uithoudingsvermogen een boost krijgt. Dit is te verklaren omdat magnesium een hulpstofje is van ATP, dat een energiedrager is.

Bij duursporten als hardlopen, wielrennen, voetballen en zwemmen is het gebruikelijk vaak, lang en intensief te trainen. Deze mate van inspanning heeft direct effect op de magnesiumwaarde in het lichaam. Een tekort in het lichaam dat al tijdens de training of wedstrijd kan ontstaan, heeft dan ook zichtbaar effect op het uithoudingsvermogen, beïnvloed de prestatie en vergroot de kans op blessures.

Voorkomen van blessures

  • Magnesium kan gebruikt worden ter voorkoming en ter behandeling van blessures en gespannen spieren.
  • Het aanvullen van magnesium twee uur vóór een training of wedstrijd geeft een verminderde kans op blessures en zorgt voor een topconditie van de spieren.
  • Het gebruik van magnesium tijdens de training of wedstrijd zorgt voor een verhoging van prestaties en voorkoming van blessures.
  • Na een wedstrijd of training geeft magnesium direct verlichting bij gespannen en vermoeide spieren. Magnesium bevordert het herstel en laat het lichaam terugkeren naar ontspannen staat.

Behandeling met magnesium

Magnesium sportmassages bieden ontspanning én een transdermale opname (via de huid) van magnesium, waardoor een tekort direct wordt aangevuld. De geconcentreerde magnesiumolie van Wondermineraal is een perfecte begeleider van iedere sportmassage.

Acute spierkramp tijdens een wedstrijd of training vraagt om een snelle oplossing. De sportroller is zeer compact en is bijzonder efficiënt in het behandelen van lokale gespannenheid of verkramping.

“Een team of sporter dat op hoog niveau traint en wedstrijden speelt verdient naast goede voeding en genoeg rust ook goede zorg. Onze magnesiumproducten helpen daarbij. “

Ben je zelf sporter of trainer/sport-arts, informeer dan gerust naar de mogelijkheden. Wij leveren op maat.